TORROT е тук, за да въведе дори най-малките в света на мотокроса, супермотото и траяла

ToRRoT Bulgaria GARAGE MOTO

TORROT е тук, за да въведе дори най-малките в света на мотокроса, супермотото и траяла

Испанският бранд Торрот получи своето представяне на българска почва през април тази година, на Мото Експо София 2023, на щанда на Сървизтрейд ООД – Гараж Мото.


Там най-малките почитатели на моторните спортове имаха възможност да направят тест-райд на изцяло електрическият кросов мотор KIDS MOTOCROSS TWO – предназначен за малчугани от 6г до 11г. Другият вариант – KIDS MOTOCROSS ONE – облагодетелства дори още по-миниатюрните мотористи – между 4 и 7г.


При нас, в ГАРАЖ МОТО, може да намерите и двата модела, изложени в шоурума на на бул. Овча купел 24, София, както и при нашия дилър в Пловдив – Мото Хаус.
Но също така може да направите тест-райд, тъй като предлагаме тестови мотори и от двата варианта!


Торрот Kids Motocross One и Kids Motocross Two са специално проектирани за децата и предлагат безопасно и контролируемо изживяване на карането на мотоциклет. Техните електрически двигатели осигуряват тиха работа и нулеви емисии, а също така имат настройки, които позволяват родителите да контролират през приложение на телефона си скоростта и мощността, съобразявайки се с уменията и опита на детето.

А защо не запишете малчугана на курс за начални умения в мотокроса!?!

Обучителните курсове, предлагани от Гараж Мотоклиник Кидс, са насочени към усвояване на основите на управление на мотоциклет, мерките за безопасност и развиване на моторни умения. Това е чудесна възможност за децата да се научат да управляват на мотоциклет и да развият своите базови умения. Ние ще осигурим екипировката и мотоциклета, от детето ви очакваме да се забавлява докато учи 🙂

Вече може да вземете елекрическо кросово моторче Torrot и под наем! Звучи забавно, знаем това 🙂 Разберете повече тук!


Пълна гама на предлаганите мотоциклети от серията KIDS може да видите тук:

Ето и малко история на марката TORROT

Всичко започва през 1948 година, когато Дон Луис Ириондо основава фирмата в град Витория, Испания. Първоначално, Torrot произвежда здрави туристически и шосейни велосипеди. През същата периода в Испания се появяват и други известни марки като Orbea и BH.

През 1950-те години, Torrot сключва лицензно споразумение за производство на мотокари и мотоциклети с френската марка Dijon-Terrot. Това довежда до създаването на Terrot S.A.E. Обаче, споразумението не продължава дълго време и през 1958 година Peugeot поглъща Terrot, а след две години, през 1960 година, фирмата бива затворена. Това оставя Ириондо S.A. без лиценз. За това находчивият и настоятелен Дон Луис заменя „e“ с „o“ и запазва цялото семейство от мотокари и леки мотоциклети, развивайки ги със собствена идентичност. Така се ражда марката Torrot – от неотстъпчивостта и страстта към мотоциклетите.

Torrot става резултат от страстта на малък, но с голяма визия за бъдещето човек. Чрез упорството си, Дон Луис управлява компанията през добрите години на марките Torrot и CIL.

През 1970-те години, Torrot не само произвежда добри и популярни мотоциклети като Mustang и TT, задвижвани от двигатели Sachs, резултат от ново сътрудничество, но започва и производството на популярни велосипеди като Cross MX, които протагонистите на митичния испански сериал „Verano Azul“ (1981) карат (предшественик на днешните планински велосипеди). Torrot също така произвежда електрически тренировъчни уреди.

Въпреки това, подобно на много други испански марки, през 1990-те години Torrot не оцелява.

Това, което не знаеха тогава, е, че марката ще се прероди през 2011 година със съсредоточаване върху електромобилността. Релансирането на компанията беше насочено към предоставянето на хората на електрически, устойчиви, практични и популярни средства за транспорт, което отново става максимата.

Чрез приемането на електромобилността, Torrot се вписва в нарастващата световна тенденция за екологосъобразни транспортни решения. Ангажиментът на компанията да предоставя електрически превозни средства отразява нарастващото осъзнаване за необходимостта от устойчиви и ефективни начини на транспорт в днешния свят.

Електрическото сърце на Torrot символизира посветеността му към разработването на иновативни и екосъобразни превозни средства, които предлагат практичност и привлекателност за широк кръг от потребители. Чрез електрическите модели Torrot се стреми да отговори на нуждите на придвижването в града и мотоциклетистите, търсещи ефективни, надеждни и приятни електрически превозни средства.

Като се фокусира върху електромобилността, Torrot продължава да допринася за развитието на устойчив транспорт и демонстрира своята ангажираност към по-зеленото бъдеще.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *