SAM SUNDERLAND СЕ ЗАВРЪЩА В ДЕЙСТВИЕ НА DESAFIO RUTA 40

ГАСГАС България, Гараж Мото София

SAM SUNDERLAND СЕ ЗАВРЪЩА В ДЕЙСТВИЕ НА DESAFIO RUTA 40

ЗВЕЗДАТА НА RED BULL GASGAS FACTORY RACING, САМ СЪНДЪРЛАНД, Е ГОТОВ ЗА ЧЕТВЪРТИЯ ЕТАП ОТ ШАМПИОНАТА RALLY-RAID В АРЖЕНТИНА

Той се завръща и е готов да впечатлява! Състезателят на Red Bull GASGAS Factory Racing, Sam Sunderland, е напълно готов да се изправи пред Desafio Ruta 40. След като трагично се блъсна на Sonora Rally през април, Сам пристига в Аржентина в отлична форма и фокусиран да постигне силен резултат на супер-предизвикателното състезание.

Даниел Сандерс все още не участва поради нараняване.

Това беше доста дълга пауза за състезателите от Шампионата на FIM World Rally-Raid, с третия кръг, Sonora Rally, завършил преди почти четири месеца. След като Сам се блъсна на тази надпревара на втория ден, периодът на неактивност му даде достатъчно време да се възстанови.

Ентусиазиран да върне на пътя през 2024 г., Сандерланд сега трябва да се изправи пред пететапния 2,804-километров Desafio Ruta 40 в Аржентина. Известно със своята тежка местност и често още по-трудна навигация, състезанието ще предизвика участниците с кратка пролог надпревара в неделя, 27 август, за да решат началния ред за първия от петте дълги етапа.

Събитието започва в Ла Риоха и се премества на север, през Белен в региона Катамарка, и завършва в Салта в петък, 1 септември. Сам и неговите съперници ще трябва да преминат 1,555 километра от време за специален етап за време.

За щастие, Сам се размина при катастрофата на Sonora Rally без сериозни наранявания. Сега, като се стреми към ускоряване на нещата преди Рали Дакар в началото на 2024 г., състезателят на RX 450F ще се опита да използва Desafio Ruta 40 за изграждане на скорост и увереност, както и да постигне добър, солиден финал.


Даниел Сандерс, който се нарани по време на тренировка, в момента е в Red Bull Athlete Performance Center в Австрия, за да работи по своето възстановяване. Очакваме с нетърпение да видим австралийца обратно на мотора възможно най-скоро.

Сам Сандерланд: „Sonora беше малко страшен инцидент и също така беше третият минус за мен този сезон по отношение на завършване на състезание. Беше доста разочароващо. Отидох обратно в Лондон и направих преглед на коляното си, за което бях много притеснен, но за щастие беше само счупена коленна чашка, и всички свързващи връзки бяха наред. Имах късмет за типа на катастрофата. Направихме два добри теста в САЩ след това, което помогна за увереността ми. Върнах си усещането и свободата, с която обичам да карам. Разбира се, основната цел тук, в Аржентина, трябва да е завършването, тъй като не се справих добре в първите три състезания. Но съм тук, за да се състезавам, не дойдох просто да изследвам пустинята! Спечелих първия си Дакар тук, когато беше в Аржентина, затова, когато кацнах в Буенос Айрес, всички спомени за тази победа се завърнаха. Със сигурност ще бъде трудна надпревара, но се чувствам добре и очаквам я с нетърпение.“

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *