RIEJU И АЛФРЕДО ГОМЕС БЛЕСТЯТ В РУМЪНИЯ, НА HARD ENDURO PANORAMA 2023

RIEJU И АЛФРЕДО ГОМЕС БЛЕСТЯТ В РУМЪНИЯ, НА HARD ENDURO PANORAMA 2023

От сряда, 3 май до събота, 6 май, Панорама, Гелари, Хунедоара, Румъния, беше домакин на един от националните етапи на Hard Enduro, в продължение на 4 дни, с повече от 300 км пътеки за каране.

От първия ден RIEJU и Алфредо Гомес са в топ 3. В един перфектен ден за спорта, пилотът успя да стигне до финала на 3-та позиция, на 15 секунди зад втория класиран и на 53 секунди зад първия. Алфредо моментално спечели симпатиите на присъстващите зрители.

На следващия ден, четвъртък, Алфредо Гомес, заедно с останалите състезатели, направиха истинско шоу. Въпреки че стартира от 3-та позиция, той бе видян на трасето на „Мраморна кариера“, една от най-опасните и зрелищни зони за изпреварване, където навакса разликата и се пребори за първото място на финала с Теодор Кабакчиев. Всички присъстващи бяха във възторг. За съжаление, човешка грешка причини забавяне на пункта за зареждане и загуба на почти две минути. Алфредо Гомес направи истинска силова обиколка, за да компенсира загубеното време и успя да завърши на трета позиция, шест секунди зад втория класиран и на 3 минути 45 секунди зад първия.

Третият ден, на дистанция от над 100 км, беше оспорвана битка за първите 5 позиции.

Четвъртият ден беше основно маршрут, базиран на хард ендуро техника, а не на скорост. Тук класирането от предишните дни се обърна с главата надолу. Лидерът на състезанието Теодор Кабакчиев се изкачи до 3-то място, на 21 секунди зад втория Алфредо Гомес – Rieju Factory Team и на 8 секунди зад Майкъл Уокнър, който зае 1-во място в четвъртия ден.
Това беше четиридневно състезание, което класира RIEJU FACTORY TEAM и водещия състезател Алфредо Гомес на 3-то място, в първото му участие с този мотоциклет в Румъния.

Това състезание беше за Алфредо Гомес тренировка за етапа от Световния шампионат в Сърбия: Xross Hard Enduro Rally, който ще се проведе от 17 до 20 май 2023 г.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *