JAIME BUSTO ЗАЯВЯВА ДЕБЮТНАТА ПОБЕДА В СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО НА GASGAS FIM X-TRIAL

JAIME BUSTO ЗАЯВЯВА ДЕБЮТНАТА ПОБЕДА В СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО НА GASGAS FIM X-TRIAL

ИСПАНСКАТА ЗВЕЗДА ИЗГРЯ В АВСТРИЯ, ИЗЛИЗАЙКИ НАЧЕЛО В ТЕЖКО ОСПОРВАН ФИНАЛ

Jaime Busto спечели историческа дебютна победа в траял на закрито за GASGAS! Борейки се със супер силно предизвикателство както от настоящия шампион Тони Бу, така и от бившия шампион Адам Рага, в драматичен финал във втория кръг на Световното първенство на FIM X-Trial във Винер Нойщат, Австрия, Бусто свърши работата и си осигури първата X -Trial победа на сезона.

Победата в Австрия измества испанеца на второ място в преследването на титлата
Шампионатът на X-Trial е широко отворен, тъй като серията се завръща в Испания след две седмици.

Джейм Бусто: „Много съм щастлив от това как приключи нощта ми. Днес не направих най-добрия старт. Направих няколко грешки в първа и втора обиколка, но за финала започнах по-концентрирано, просто мислех за това как мога да карам и без да се тревожа за времето за завършване на секциите. Излязох и просто се чувствах страхотно на мотора. Не мога да бъда по-щастлив да дам победа на GASGAS. Искам да благодаря на целия екип за цялата работа, която свършиха.”

На сцената в австрийския град Арена Нова, южно от столицата Виена, Бусто влезе в събитието, след като завърши трети в първия кръг в Барселона пет седмици по-рано, знаейки, че добрият резултат е жизненоважен, ако иска да има шанс да завърши на върха в края на серията от осем рунда.

Вечерта на Бусто не започна страхотно с максимални резултати в първата и последната секции на началната обиколка, завършвайки първа обиколка на цели четири точки от темпото на лидера. Въпреки това, солидна втора обиколка издигна 25-годишната испанска звезда на второ място и спечели изключително важно място във финала.

Бусто започна с нестихващ натиск, както възнамеряваше да продължи на финала. Споделяйки преднината с Бу след началната част, Бусто след това се освободи, повеждайки във втората част. Знаейки, че победата е в ръцете му, той запази хладнокръвие въпреки максималния резултат на шестата и последна опасност, завършвайки вечерта с две точки преднина и излизайки на върха на подиума на FIM X-Trial World Championship за първи път на GASGAS .

Алберт Кабестани, мениджър на екипа на GASGAS Factory Racing Trial: „Както можете да си представите, целият екип е толкова, толкова щастлив за тази победа. Работихме толкова усилено през зимата, за да дадем на Джейм най-добрите възможности за успех. Той заслужава тази победа на първо място, но целият екип заслужава признание за това – има много хора, участващи в това, не само хора в състезанията, но и във фабриката, които работят ежедневно, за да дадат на този отбор най-добрия мотоциклет. Джейм свърши страхотна работа днес. Тези състезания са наистина ограничени във времето – имате само пет минути в първа обиколка и четири във втора обиколка и след като направите някои грешки, понякога е трудно да излезете с чиста глава. Но Джейм направи точно това днес. След като стигна до финала, той ясно разбра, че покори секторите един по един. Още от първата отсечка той се представи безупречно, работейки като едно цяло с мотора. Надяваме се това да е само първата победа, знам, че той е способен на още много победи.”

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *