GASGAS с проект в MotoGP™ начело с Пол Еспаргаро

GASGAS с проект в MotoGP™ начело с Пол Еспаргаро

GASGAS и Tech3 ще се обединят, за да станат GASGAS Factory Racing Team през 2023 г., като вторият състезател, който ще застане редом с испанеца все още не е потвърден.
GASGAS винаги са искали да подават газта за забавление, но сега захвата на газта се усеща различно, темпото е по-бързо и залозите са по-високи. От 2023 г. емблематичната испанска мотоциклетна марка ще се присъедини към надпреварата на MotoGP за първи път в сделка, която предвижда Tech3 Factory Team да стане изцяло червен.


Пит Байрър, директор на моторните спортове на GASGAS: „GASGAS е печеливша марка. Тя веднага достигна невероятно ниво на представяне в дисциплини като MXGP, суперкрос, ендуро и рали, където взехме Гран при, главни събития, световни титли и трофеи за общо представяне. Това е сравнително нова марка за нас и имаме нови цели. Надяваме се, че феновете, които следват „червените“, ще се насладят на историята. Благодарение на нашия силен партньор, екипът на ASPAR, в Moto3 и Moto2 успяхме да видим мотоциклетите GASGAS в челните позиции на тези категории. Би било страхотно да видя същото в крайна сметка в най-трудния клас от всички. Искам да благодаря на Hervé и фабричния състезателен екип Tech3 за това, че запазиха непредубедеността си и наистина подкрепиха тази промяна, за да станат GASGAS Factory Racing Team. Смятаме, че е вълнуващо и различно.“

Състезанието – и цялата тръпка и вълнение, които идват от състезанията – това е част от душата на GASGAS. Компанията, създадена през 80-те години на миналия век, празнува радостта и ентусиазмът, които мотоциклетизмът носи: всичко, което е дръзко, жизнено, привлекателно. Славата в траяла и ендурото бързо се трансформира в мотокрос, суперкрос и рали успех през последните години с всеобхватна основа от мотоциклети за производство на офроуд и сега – след опита в двата класа Moto3™ и Moto2™ – марката е готова за следващата граница; върхът на пистовите състезания.
GASGAS искат да пренесат своето младо, свежо и страстно настроение на най-високата сцена и това означава трансформиране на целите на екипа на Tech3 Factory Racing за 2023 г. Изпипаното в детайли облекло и Пол Еспаргаро ще станат нови и добре дошли членове на семейството на GASGAS. Популярният 31-годишен пилот също иска да свърже част от иберийското наследство на GASGAS за първото им участие в MotoGP.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *