FERNANDEZ И ACOSTA ГОТОВИ ДА ДАДАТ ГАЗ ЗА MOTOGP™ 2024

FERNANDEZ И ACOSTA ГОТОВИ ДА ДАДАТ ГАЗ ЗА MOTOGP™ 2024

2023 MOTOGP NEWSGASGAS Factory Racing Tech3 ще продължи да представя някои от най-добрите и най-светлите испански таланти в MotoGP, тъй като Augusto Fernandez и Pedro Acosta ще се включат в шампионата през 2024 г. с мотоциклетите GASGAS RC16.

Действащият световен шампион на Moto2™ и забележителният новак в MotoGP през 2023 г., Augusto Fernandez, ще остане с отбора GASGAS Factory Racing Tech3 за своя втори сезон на най-високо ниво. 26-годишният родом от Майорка привлече вниманието с резултати, носещи точки, във всички гонки освен две от общо 14 Гран при досега през този сезон и реализира личен рекорд с 4-о място на Гран при на Франция. Миналия уикенд в Япония той постигна своя втори най-добър резултат с 7-о място при сложни дъждовни условия в Motegi. Augusto показа потенциал и зрялост, докато същевременно се адаптира към 2023 GASGAS RC16. Той ще бъде допълнен от човека, който може да бъде следващият претендент за златния медал в Moto2.

Pedro Acosta е само в своя трети пълен сезон на световните шампионати, но 19-годишният вундеркинд вече спечели титлата в Moto3 (2021), Moto2 Гран при като новак (2022) и взе 11 подиума от 14 кръга тази година, като води в класирането с повече от 50 точки. Acosta притежава способности и чистия природен талант да се присъедини към решетката на MotoGP и да завърши удивителното си пътешествие през стълбицата за таланти на компанията – от шампион на Red Bull MotoGP Rookies Cup през 2020 г. до състезател във висшата класа през 2024 г.

Pit Beirer, директор на GASGAS Motorsports: „Имахме важно и трудно решение да вземем за нашия отбор GASGAS за 2024 г. Augusto направи впечатляващи първи стъпки в MotoGP и сме напълно убедени, че той има скоростта и интелигентността да продължи да напредва. Pedro е много специален талант, който вече спечели толкова много, толкова бързо, и през 2024 г. ще дойде моментът да научи как да направи следващата стъпка с големите момчета в MotoGP. Искам да благодаря на Pol за всичко, което е направил и всичко, което продължава да прави за нас. Този човек е супер решителен и точен и затова искаме да разчитаме на него като важна част от нашата структура. Отвореността и предвидливостта на Pol заслужават най-дълбокото ми уважение. Велик човек, който ни подаде ръка за помощ в тази ситуация, показваща страстта му към спорта и неговите мисли за бъдещето. С тези хора на точното място и с Hervé, Nicolas и целия отбор и техния опит имаме предстояща вълнуваща година за марката GASGAS.“

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *