ХОРХЕ ПРАДО СТАНА ШАМПИОН ПО МОТОКРОС ЗА 2023 Г. В КЛАС MXGP С MC 450F

ХОРХЕ ПРАДО СТАНА ШАМПИОН ПО МОТОКРОС ЗА 2023 Г. В КЛАС MXGP С MC 450F

RED BULL GASGAS FACTORY RACING ЗАВЪРШИ ИСТОРИЧЕСКИ ДЕН С ДВОЕН ПОДИУМ

Хорхе Прадо беше водещата фигура в MXGP групата от първия кръг на Световното първенство по мотокрос на FIM през 2023 година и укрепи тази позиция още на по-ранен етап – той беше обявен за световен шампион с три мотоспортни събития преди края. Шампионатът беше първият за MC 450F на GASGAS. Red Bull GASGAS Factory Racing завърши историческия ден с още един двоен подиум.

MXPG Italy 2023, Maggiora Rider:

Хорхе Прадо спечели своята световна титла с блестяща победа в първи манш – мощта на неговия MC 450F му помогна да изпъкне с ранно водачество и контролираше състезанието оттогава нататък. Малко падане във втори манш лиши Прадо от общата победа – той завърши шести и загуби победата с равен резултат – но главната награда беше твърдо в неговите ръце. 10 първи позиции при старта, 219 обиколки на челно място, 16 пъти на подиума на Гран При и 14 победи в маншове подчертават доминантната кампания, която го коронова за шампион. Статистиката, която Прадо създаде, ще стане стандарт за години напред.

MXPG Italy 2023, Maggiora Rider:

Хорхе Прадо: „Толкова съм щастлив! Жалко за тази грешка във втори манш, но аз съм новият световен шампион. Толкова много усилия бяха вложени в това, от мен и от отбора, и знаех, че мога да направя това. Държах червения плакет от първия кръг – не мога да поискам нещо повече от това. Това е мечта.“

Симон Лангенфелдер отново работеше на върхови обороти – той беше на пълна газ през целия ден и даде на своя отбор още повече причини за празнуване. Доминираща победа в първи манш увеличи неговия брой победи до седем, вторият най-висок в MX2, и го постави в отлична позиция за състезание за общата победа. За съжаление, той пропусна с малко след втори манш. Резултатите 1-2 го поставиха на второ място общо на Гран При на Италия и го задържаха в състезание за сребърен медал в крайната класация на шампионата.

Матия Гуаданини продължаваше да напредва в само втората си състезателна проба след като се върна след контузия. Единадесето място беше стабилен старт за Гран При, след като стартира четиринадесети, и след това последва тринадесето място във втори манш. Резултатите 11-13 го поставиха на дванадесето място в общата класация.

MXPG Italy 2023, Maggiora Rider: Prado_Champ

Симон Лангенфелдер: „Това беше почти перфектен уикенд! Спечелих квалификационната надпревара и имах две първи позиции при старта днес. Спечелих първата надпревара с хубаво предимство! Имах трудна борба във втори манш – продължи до края! Накрая се оказа, че съм на второ място. Все пак беше страхотен уикенд! Очаквам с нетърпение финалът.“

MXPG Italy 2023, Maggiora Rider: Längenfelder

Остава само едно събитие от календара на Световното първенство по мотокрос на FIM през 2023 г. Гран При на Великобритания, деветнадесети кръг, ще се проведе на 24 септември. Red Bull GASGAS Factory Racing ще се опита да завърши своя шампионски термин в отлична форма.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *