ФАНТАСТИЧЕН ПОДИУМ ЗА УИЛ ХОЪР НА БЪЛГАРСКИЯ СУПЕРЕНДУРО ГРАН ПРИ

ФАНТАСТИЧЕН ПОДИУМ ЗА УИЛ ХОЪР НА БЪЛГАРСКИЯ СУПЕРЕНДУРО ГРАН ПРИ

Трета финална позиция за Уил Хоър и шеста за Доминик Олшови, който блестеше в Суперпол. Световното първенство по Суперендуро, което е във финалния етап на сезона, се проведе миналата събота – предпоследния кръг за 2024 г. в София ,България.

Суперполът на този шести кръг беше чувствителен за екипа на Rieju Factory Team и пилота Доминик Олшови, който успя да постигне второто най-добро време сред седемте финалисти.

След това, в първата от трите финални сесии Доминик нямаше много късмет, когато след добър старт, борейки се с няколко състезателя във водещите позиции, попадна в сблъсък, който го изхвърли назад в класирането, завършвайки на осмо място. От друга страна, неговият съотборник Уил Хоър, който стартира от втория ред, възвръщаше позиции през цялата надпревара, и се изкачи до шесто място.

В третата и последна финална надпревара на вечерта двамата състезатели от Rieju Factory Team излязоха много мотивирани, поддържайки много тежка борба от началото, като се разположиха във водещата група след първия завой, с натискащ Хоър и Олшови зад него, печелейки позиции, въпреки че падане в областта на камъните забави полския състезател.  Уил продължи да поддържа високо темпо, което му позволи да пресече финиша на отлично второ място, докато Олшови завърши седми.

По този начин, Уил Хоър се качи на заслуженото трето място на финалния подиум на българския Гран При. Междувременно, Доминик Олшови, въпреки усилията си, завърши на шесто място. Що се отнася до временното общо класиране, Уил Хоър в момента е четвърти, а Доминик Олшови шести, равни по точки с петия класиран състезател.

Световното първенство ще приключи този уикенд в Нюкасъл, Великобритания, където състезателите на Rieju Factory Team отново ще дадат всичко от себе си.

Уил Хоър:

„Много съм щастлив тази вечер, защото водих втората надпревара за няколко кръга, за съжаление след това паднах и в последната надпревара завърших втори. След всяко състезание се чувствам все по-комфортно на моя мотоцикбет Rieju. Сега ще тренираме за финала на Суперендуро във Великобритания.“

GP Bulgaria SuperEnduro класиране:

1st Billy Bolt (Husqvarna).

2nd Manuel Lettenbichler (KTM)

3rd Will Hoare (Rieju)

4th Jonny Walker (Beta)

5th Mitchell Brightmore (GASGAS)

6th Dominik Olszowy (Rieju)

Временно общо класиране SuperEnduro Championship:

1st Billy Bolt (Husqvarna) 364 points

2nd Jonny Walker (Beta) 305 points

3rd Manuel Lettenbichler (KTM) 240 points

4th Will Hoare (Rieju) 208 points

5th Mitchell Brightmore (GASGAS) 191 points

6th Dominik Olszowy (Rieju) 191

Вижте още снимки от събитието на https://rieju.com/bg/news/-/742/212

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *