САМ САНДЪРЛАНД СЕ ОТТЕГЛЯ ОТ DESAFIO RUTA 40

САМ САНДЪРЛАНД СЕ ОТТЕГЛЯ ОТ DESAFIO RUTA 40

ЗВЕЗДАТА ОТ РЕД БУЛ ГАСГАС ФАКТОРИ РЕЙСИНГ ПРИЕМА ТРУДНОТО РЕШЕНИЕ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ЧЕТВЪРТИЯ КРЪГ НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ FIM РАЛИ-РЕЙД

След обнадеждаващото начало на Desafio Ruta 40 през 2023 г., Сам Съндерланд от Red Bull GASGAS Factory Racing се оттегли от състезанието през третия етап. След като през нощта беше поразен от изтощителен вирус, британецът започна днешния специален етап с дължина 268 километра с фокус върху завършването на етапа, но на половината път той взе трудното решение да прекрати участието си. Бързо възстановяване, Сам!

Асът на GASGAS се фокусира върху връщането към пълна форма.
Съндерланд ще се върне към състезанията на Rallye du Maroc през октомври. Очевидно разочарован, гледайки по-широката картина, беше много по-важно за Сам да се оттегли от Desafio Ruta 40, отколкото да рискува да кара, когато не е в 100% форма. Състезателят на RX 450F сега ще се съсредоточи върху възстановяването си преди да се изправи на стартовата линия за последния кръг на Световния шампионат по рали-рейд на ФИМ през 2023 г. – Rallye du Maroc през октомври.

Норберт Стадлбауер – Мениджър на рали отбора:
„Беше тежък ден за отбора. След като достигна зареждането с гориво на третия етап, Сам реши, че няма да продължава заради болестта си. Това не беше най-лесното решение, но тъй като не можеше да кара в добра форма, той реши да се оттегли от състезанието. Жалко е, но това беше правилното решение и сега можем да очакваме с нетърпение предстоящите състезания, започвайки с Rally du Maroc през октомври.”

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *