МИРЕЯ БАДИЯ ПЕЧЕЛИ ПОДИУМА В НАЙ-СПОРНИЯТ ШАМПИОНАТ ENDURO GP ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ

МИРЕЯ БАДИЯ ПЕЧЕЛИ ПОДИУМА В НАЙ-СПОРНИЯТ ШАМПИОНАТ ENDURO GP ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ

Отборът на Rieju Factory се състезава в натоварващ Световен шампионат по ендуро 2023, който тренира с италианския GP. Мирея Бадия зае 4-то и 2-ро място, а Роузи Роует двойно 5-то място при жените. В клас E-3 Лео Льо Кере е 10-ти и 11-ти, докато Адриа Санчес завършва 12-ти и 11-ти в Junior J1

Световният шампионат FIM EnduroGP 2023 започна през изминалия уикенд в Arma di Taggia / Сан Ремо (Италия). В този първи кръг Rieju Factory Team представи премиерно голяма част от своя екип, с Лео Льо Кере, който се състезава в клас E-3, Адрия Санчес в Junior J1, докато в женската категория Мирея Бадия отново защити марката, заедно с Роузи Роует.

В петък следобед се проведе Супертестът на плажа на Сан Ремо, събитие, което привлече голяма тълпа от зрители на крайбрежната алея, които се насладиха на интензивно паралелно състезание.

Два дни на взискателна надпревара очакваха пилотите на хард ендуро терен, с много каменисти, сухи и прашни части, с три специални етапа, един на самия плаж, а другите два, участък и по-техничен екстремен етап между планините на Сан Ремо, тестове, които се повтарят в продължение на четири обиколки.

В това първо състезание от Световното първенство имаше високо ниво и голяма конкуренция между участниците от всички категории, ясно е, че този сезон ще бъде един от най-вълнуващите и оспорвани през последните години.

Френският състезател Лео Льо Кер, въпреки че не намери напълно правилния подход, успя да завърши 10-ти в категория E-3 в събота и 11-ти в неделя.

Адриа Санчес не се чувстваше комфортно в това състезание поради неговите специфики, което доведе до 23-то място в клас Junior и в двата дни и 12-ти в клас J1 в събота. В неделя той подобри една позиция и завърши 11-и.

Мирея Бадия също не показа най-доброто си представяне в този първи тест, тъй като в същия първоначален супер тест в петък тя претърпя грандиозно падане, завършвайки девета. В събота тя отново катастрофира в началото на състезанието и някои грешки я забавиха, завършвайки на четвърта позиция. В неделя тя се възстанови, усъвършенствайки карането си, което й позволи да се бори с лидера през целия ден, за да завърши на второто стъпало на подиума.

Британката Роузи Роует беше много уверена, нямаше големи инциденти и остана доволна от представянето си и в двата дни, като спечели две пети места при жените. С тези резултати Мирея Бадия вече е на трето място във временното световно първенство за жени, докато Роузи Роует е пета.

Роузи Роует:
„Това е положително начало на този първи кръг от Световния шампионат, с група пилоти, които са много силни тази година. Доволна съм от петата позиция, показвайки, че мога да бъда там с времето си в специалните тестове. Натъкнах се на смесица от специални етапи, от пясък до скалисти планини, беше много добър уикенд .“

Лео Льо Кере:
„Беше труден уикенд за мен и за отбора на Rieju. Не получихме резултатите, на които се надявахме, което е трудно да се приеме, но това е положението, ще работим усилено, за да променим това“.

Адриа Санчес:
„Истината е, че този първи тест не мина добре, специалните бяха много бързи, с много каменист терен, свикнали сме с по-технични и по-малко бързи специални, въпреки че имах чувство, че ми липсва скорост, защото не постигах времената, нищо, ще трябва да продължим да тренираме усилено, за да станем по-добри за следващия тест“.

Вторият квалификационен тест за Световния шампионат EnduroGP ще бъде в Lalín, с Гран при на Испания от 5 до 7 май.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *