ЙОНАС ФОЛГЪР ЩЕ ЗАСТЪПИ ЗА GASGAS FACTORY RACING TECH3, ДОКАТО ПОЛ ЕСПАРГАРО ПРОДЪЛЖАВА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО СИ

ЙОНАС ФОЛГЪР ЩЕ ЗАСТЪПИ ЗА GASGAS FACTORY RACING TECH3, ДОКАТО ПОЛ ЕСПАРГАРО ПРОДЪЛЖАВА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО СИ

GASGAS Factory Racing Tech3 брои дните, докато Pol Espargaro е готов да се върне към своя RC16, но междувременно и от Гран при на Америка в COTA в средата на април, екипът и марката ще разчитат на скоростта и опита на вече финиширалия на подиума в MotoGP Йонас Фолгер.

29-годишният германец ще направи първото си участие в MotoGP от 2017 г. и откакто влезе в ролята на официален тест състезател. Йонас преди това представляваше Tech3 – отбелязвайки вълнуващ подгласнически резултат на домашното Гран при – така че познава екипажа и културата.
Пол Еспаргаро се върна в Барселона миналия уикенд, където претърпя операция на челюстта си. Процедурата е извършена във вторник в болница Дексеус. Той ще остане под наблюдение няколко дни и се надява скоро да се прибере, когато ще може да засили физиотерапията си и да определи времева рамка за завръщането си върху мотора.

GASGAS Factory Racing Tech3 ще се включи този уикенд в Gran Premio Michelin de la Republica Argentina с Аугусто Фернандес, който иска да атакува графиките за време в Termas de Rio Hondo.

Jonas Folger: „Първо, наистина се надявам Pol да се справя добре и да си стъпи на краката възможно най-скоро. Сигурен съм, че той има правилните хора около себе си. От моя страна очаквам с нетърпение да се състезавам отново и да пристигна в Тексас, за да видя всички момчета от моя стар отбор! Надявам се, че можем да свършим прилична работа и знам, че ще бъде голямо предизвикателство за мен, тъй като тестовете едва сега започнаха. Това обаче ще бъде чудесна възможност да вляза в крак и да науча повече за мотора. Благодарен съм и сега гледам към Тексас.

Николас Гойон, мениджър на екипа на GASGAS Factory Racing Tech3: „Ясно е, че Пол се нуждае от време, за да се възстанови напълно и мислите ни са все още с него и сме в контакт през цялото време. Тестовата роля на Джонас заедно със скорошния му опит в MotoGP предполагат, че той е перфектният заместител. Имаме добри впечатления от него преди няколко години и той тества с нас в Сепанг този предсезон. Той е страхотен човек и ние се радваме да го приветстваме обратно.”

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *