ВРЕМЕ ДА ПОСТЕЛИТЕ „ЧЕРВЕНИЯ“ КИЛИМ: GASGAS FACTORY RACING, ПОДГОТОВЕН ЗА MOTOGP™ 2023

ВРЕМЕ ДА ПОСТЕЛИТЕ „ЧЕРВЕНИЯ“ КИЛИМ: GASGAS FACTORY RACING, ПОДГОТОВЕН ЗА MOTOGP™ 2023

Докато часовникът тиктака надолу и оборотите се покачват към старта на MotoGP за 2023 г., GASGAS Factory Racing Tech3 вдигна покривалата от състезателните мотоциклети GASGAS RC16, за да се изправи срещу тазгодишния забележителен Световен шампионат на FIM.

Екипът на GASGAS Factory Racing Tech3 изтърка сликове за първи път на теста във Валенсия в Испания миналия ноември и след това преди няколко седмици в Сепанг в Малайзия. Преди последните два дни от предсезонната подготвителна работа на пистата Algarve International Circuit в Португалия на 11-12 март (последван от откриващия кръг от сериите 21-Grand Prix на същото място през последния уикенд на месеца), отборът проведе разговори в падока на MotoGP с официалното си представяне в новия испански заводски комплекс GASGAS точно извън Барселона.

Еспаргаро навлиза в десетата си година в MotoGP, като пръска просеко на подиума във висшия клас поне веднъж в четири от последните пет сезона. Той има опит от състезания за два други производителя. Той направи своя дебют в MotoGP с екипа на Tech3 от 2014-2016 г. Фернандес е единственият новобранец в дивизията, но се носи с увереност след успеха си с титлата в Moto2 през 2022 г. и показа отлични признаци на адаптация към по-бързата и по-сложна технология на MotoGP в тестовите излети досега.

GASGAS е най-вълнуващата и динамична нова марка в 74-годишния шампионат и обещава да остави дебела следа гума върху 21-те писти, които съставляват кампания от 23 „Спринта“ в съботен формат, който предстои да бъде представен. GASGAS постигна международно признание и отличие като производител на удостоени с титли машини за изпитване. След това марката бързо разтърси AMA Supercross, MXGP, Enduro и ралито DAKAR през последните три сезона и завладя серията Moto3™ за 2021 и 2022 г. – благодарение на доминиращия Aspar Racing Team – с общо 14 победи и световния титла миналата есен, прибрана от изгряващата звезда Изан Гевара.

Пол Еспаргаро, GASGAS Factory Racing Tech3: „Чувствам се сякаш се връщам към корените си. С Tech3 и новата марка имаме „ GASGAS настроение“ : приятелски настроени, близки до хората и наистина се трудим усърдно , така че вярвам, че ако се борим и натискаме заедно като екип, ще бъдем там. Ще бъдем точно на върха. Мисля, че потенциалът на този мотор е голям. Със сигурност имаме много работа за вършене, защото нивото в MotoGP в момента е супер високо, но мисля, че можем да го достигнем. Във Валенсия за първия тест усетих ДНК-то на мотора и когато съвпадне с вашето собствено ДНК, ви кара да се чувствате толкова добре! Моторът е почти готов да се бори за нещо наистина страхотно тази година.”

Аугусто Фернандес, GASGAS Factory Racing Tech3: „Ами, скачам в MotoGP с тази увереност, че съм световен шампион и това е добре, но честно казано, не знам какво да очаквам по отношение на позициите. Очаквам с нетърпение да бъда конкурентен скоро и да се опитам да бъда в битката с моя съотборник. Мисля, че ми предстои най-важната година в моята кариера, но знам, че трябва да бъда търпелив. Откривам какво означава да си пилот на MotoGP, заводски пилот. Но е добре да видите колко хора имате зад себе си, а не само вашия екип; цялата фабрика, която очаква вас и вашите резултати. Португалия идва скоро и аз наистина го очаквам с нетърпение и това е една сбъдната мечта: моят дебют в MotoGP. Честно казано, нямам търпение.“

Пит Бейрер, директор на моторните спортове на GASGAS: „Когато за първи път пуснахме този мотоциклет Moto3 GASGAS на стартовата решетка – с нашия фантастичен партньор в Aspar Racing Team – никой дори не мечтаеше за отбор на MotoGP две години по-късно, но ето ни с нашето ново бебе и нашата нова марка. Чувствам, че имаме силна комбинация. Имате Аугусто, младият, който е световен шампион и е гладен, взирайки се в големите момчета, но след това имате човек като Пол, който се завръща в семейството, който е боец и който мотивира целия отбор и който, разбира се, носи наистина добър опит в MotoGP. Чувствам го като супер силен отбор. Това е нова посока за нашите приятели Tech3, а по отношение на структурата ние комбинирахме най-доброто от най-доброто. Радваме се на този вид партньорства, защото в дългосрочен план те ви правят много успешни. Чувствам, че е вълнуващо време с тези двама пилоти и тази нова марка; Чувствам, че сме готови да тръгнем.“

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *