АНДРЕА ВЕРОНА СПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО В КАТЕГОРИЯ ENDURO2 НА ISDE 2023

АНДРЕА ВЕРОНА СПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО В КАТЕГОРИЯ ENDURO2 НА ISDE 2023

ЗВЕЗДАТА НА GASGAS FACTORY RACING ЗАВЪРШВИ ВТОРИ В ОБЩОТО КЛАСИРАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНО НИВО

Какво представление! Андреа Верона от отбора на GASGAS Factory Racing се бори усилено през изключително трудната Световна Шестдневна Ендуро серия за 2023 г. в Аржентина, постигайки второ място в общото класиране и заемайки първото място в много конкурентната категория Enduro2. Страхотно представяне, Андреа!

Горещо, прашно и интензивно – три думи, описващи 97-то издание на ISDE. Сан Хуан предложи пет изключително трудни дни със специални тестове, следвани от също толкова взискателен терен мотокрос. Още от първия ден Верона беше добре в битката за победа. Италианецът направи силен старт, като беше най-бърз в първия тест. Оттогава нататък Андреа беше заключен в битка с приятеля си и съперник Жозеп Гарсия, която щеше да продължи цялата седмица.

На втори ден Верона взе второ място в общото класиране, но имаше контрол върху събитието, като стана най-бърз в тестовете и зае водещата позиция. Битката продължи през следващите три дни, и през цялото време на събитието, всяка етапна победа беше спечелена от Верона или Гарсия. В края на петък, след почти четири часа състезание, Андреа отстъпи на своя съперник със само една минута.

Финалният мотокрос тест беше още една прашна битка, където 38 състезатели от World trophy се бориха на трасето. Андреа не стартира най-добре, но скоро започна да си проправя пътя. С достигането на финалното знаме на силна шеста позиция, Верона осигури победата си в класа Enduro2 и второто си общо място.

Андреа Верона: „Това беше изключително трудна Шестдневка тази година, но съм доволен от начина, по който карах. Просто не беше достатъчно, за да взема победата. Цялата седмица беше предизвикателна, особено физически с топлината, но успях да поддържам много добро темпо всеки ден без твърде много грешки. Финалният мотокрос тест не премина много добре. Леко се обърках в началото и после трябваше да се боря през пелотона. Печеля класа E2, което е наистина добре, особено когато погледнете качеството на състезателите в категорията, но не успях съвсем да превзема Жозеп в общото класиране. Ще продължа да уча, знам, че имам някои неща, върху които трябва да работя, така че планът сега е да се върна отново през следващата година, още по-бърз и да взема победата“.

Резултати: ISDE 2023

Enduro 2

  1. Андреа Верона (GASGAS) 4:00’39.37
  2. Данте Оливейра (KTM) 4:05’38.11
  3. Тейлър Робърт (KTM) 4:06’49.31

Общо класиране на индивидуално ниво

  1. Жозеп Гарсия (KTM) 3:59’29.67
  2. Андреа Верона (GASGAS) 4:00’39.37
  3. Данте Оливейра (KTM) 4:05’38.11

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *